search

Tulakalum 75% 70g kaka

53,57 kr

Grand Crus de Terroir kaka från Valrhona med 75% kakao. Endast Maya Mountain kvalitetskakao från Belize används för Tulakalum. Aromer av mogna frukter och söta kryddor. UTAN sojalecitin. 70 g kaka.

Kvantitet
Endast några få i lager (färre än 3 st)

  Fraktvillkor

60kr frakt på alla beställningar upp till 1000kr, därefter fri frakt.

Tulakalum 75%

Våren 2021 lanserar Valrhona Tulakalum som en chokladkaka. Innan dess var Tulakalum endast tillgänglig som en couverture (Tulakalum 75% 400g pellets).


Tulakalum är Valrhonas första choklad utan sojalecitin och tillhör Valrhona-linjen "Grands Crus de Terroir" för vilken endast kvalitetskakao från en specifik region används.

Maya Mountain Cacao från Belize

För Tulakalum används kakao från ett enda plantage i Belize som Maya Mountain Cacao. Plantagen producerar kakao exklusivt för Valrhona och grundades ursprungligen på 1970-talet. Det ligger i Cayo-distriktet i Yamwits Valley och är den enda kakaoplantagen i området. Efter flera ägarbyten och orkaner började Henry Canton bygga om plantagen som den nya ägaren. Han använder inga herbicider eller insektsmedel på plantagen och förlitar sig på en uttalad blandad kultur.

Valrhona har samarbetat med Henry Canton i tio år för att vidareutveckla plantagen. Detta inkluderar plantering av nya kakaoträd, samt renovering av husen för (beroende på säsong) 30-48 anställda på plantagen. Detta samarbete återspeglas också i namnet "Tulakalum", som kommer från mayaspråket och betyder "tillsammans".

Format och förpackning

1 st x 70 grams kaka.

Ingredienser

Belize kakaobönor, socker, kakaosmör, vanilj.

Spår av nötter, mjölk, soja och gluten kan förekomma.

Förvara på en sval och torr plats.

Näringsinformation per 100 g
Energivärde 574 kcal / 2376 kJ
fett 43 g
varav: mättade fettsyror 26 g
kolhydrater 29 g
varav sockerarter 25 g
protein 9,4 g
salt- 0,02 g











2 st.

Datablad

Vikt/Mängd
70g
chat Kommentarer (0)
Det finns inga kundrecensioner just nu.