Manjari Mörk 64% 70g kaka
60kr frakt på alla beställningar upp till 1000kr, därefter fri frakt.
Manjari är gjord på de bästa Criollobönorna från ön Madagaskar i Indiska Ocseanen, som med sin eftersmak av syrliga frukter ger en smakupplevelse utöver det vanliga. Criollobönan är mycket svårodlad och odlingsbetingelserna måste vara perfekta, plantan är skör och måste skyddas väl av omgivande högre tåligare växter mot stormar och allt för stark sol. |
På grund av detta jobbar man på dessa plantager med att "varva" in annan lövrik växtlighet, citrusträd, mango och papaya, som tål sol och som kan skydda den ömtåliga Criollon. Därav den unika smaken. Tillgången blir också därför begränsad. |
Manjari - Grand Cru de Terroir |
Mörka choklad gjord av kakaobönor från Madagaskar med en frisk, syrlig doft röda frukter och bär. |
Manjari: Den Första Valrhona-Chokladen Med Specifikt Ursprung. |
I norra delen av Madagaskar rinner floden Sambirano ner från höglandet och skapar en bördig alluvial slätt. Passadvindar passerar över denna lilla bit av himlen och ger den fukt som kakaoträdet behöver för optimal tillväxt. Kakaoträdet har odlats här i årtionden, perfekt anpassat till dessa unika odlingsförhållanden. |
På 1980-talet började Valrhona utforska Indiska oceanen för att utveckla en ny kakaosmak. År 1990 skapade Valrhona sin första Grand Cru de Terroir, MANJARI, för att höja anseendet på den då relativt okända karaktären av bönor som odlats på Madagaskar och den blev nästan omedelbart en av Valrhonas klassiker tack vare sin snygga och fruktiga profil som är karakteristisk för just Kakao från Madagaskar. |
Format och förpackning |
1 st x 70 grams kaka. |
Ingredienser |
kakaobönor från Madagaskar, socker, kakaosmör, emulgeringsmedel: soja lecitin, naturligt vaniljextrakt. |
Näringsinformation per 100 g | |
Energivärde | 550 kcal / 2280 kJ |
fett | 37 g |
varav: mättade fettsyror | 24 g |
kolhydrater | 39 g |
varav sockerarter | 37 g |
protein | 7,5 g |
salt | <0,04 g |