Nyangbo 68% 400 gram
60kr frakt på alla beställningar upp till 1000kr, därefter fri frakt.
Nyangbo är en mörk, fin choklad med 68% kakaohalt från Valrhona i Frankrike. Nyangbo tillhör linjen "Grands Crus de Terroir", för vilken endast fin kakao från en odlingsregion används. Kakaon för Nyangbo kommer exklusivt från Ghana och ger unika toner av kryddor. Överdraget kommer hem till dig i bekvämt doserade bitar på ca 5 g vardera. De små chokladdropparna är inte bara lätta att dosera och smälta, de passar även bra för mellanmål. Information om hur du bäst använder denna lyxiga couverture finns i ytterligare information nedan.
Nyangbo - Grand Cru de Terroir - Ursprung och arom
I södra Ghana har kakaodlingen en tradition på mer än ett sekel. Bönorna som används för Grand Cru de Terroir i Valrhona: Nyangbo, endast från Ghana, växer i denna varma, soliga, bördiga och fuktiga jord. Mellan stränderna i Guineabukten och Voltasjön producerar bönderna en av de bästa kakaon i Afrika på denna jord som ständigt sköljs bort av tropiskt regn. Reflektion av denna terroir, Nyangbos personlighet med en reserverad, syrlig smak låter de runda, starka chokladnoterna utvecklas fullt ut, sedan kommer en andra anstormning av söta och salta kryddor. Hennes karaktär är baserad på en subtil, bitter karisma.
Paketeras om till 400gram förpackningar.
Kakao: minst 68 %.
Ingredienser: Kakaobönor från Ghana, socker, kakaosmör, emulgeringsmedel: solroslecitin, naturligt vaniljextrakt.
Obs för allergiker: Kan innehålla spår av nötter, soja och mjölk.
Förvara på en sval och torr plats.
Näringsinformation per 100g
värmevärde: 565 kcal / 2345 kJ
Fett: 41g
härav: mättade fettsyror: 24g
kolhydrater: 36g
varav socker: 32g
protein: 8,3 g
Salt: <0,01g