- Slut i Lager

Amatika 46% Vegansk "Mjölk" Choklad från Valrhona
Ljus vegansk choklad från Valrhona. Chokladen ger smak och konsistens som mjölkchoklad, men är samtidigt helt 100 % vegansk. Kuvertyren kan bearbetas som en helt vanlig mörk kuvertyr.
67.20 kr frakt på alla beställningar upp till 1400kr, därefter fri frakt.
Amatika – Valrhona’s första veganska kuvertyr
Amatika-kuvertyren med 46 procent kakaohalt är Valrhona’s första ljusa veganska kuvertyr. I smak och konsistens har Valrhona lyckats komma mycket nära en klassisk mjölkchoklad. Istället för mjölk används mandelpulver i denna veganska choklad.
Edelkakao från Madagaskar
Valrhona använder även för denna mjölkchoklad-alternativ Grand Cru edelkakao och väljer för Amatika enbart edelkakao från Madagaskar.
Enkel bearbetning – mångsidig användning
Den veganska kuvertyren kan bearbetas som en vanlig mörk kuvertyr. Smältes vid 40°C till 50°C, förkristalliseras vid 27°C till 28°C och bearbetas vid 31°C till 31,5°C.
Amatika passar till många användningsområden. Valrhona rekommenderar den till: formning, glasyr, chokladkaka, mousse, glass och sorbet.
Block istället för chips
Vid lanseringen erbjuds denna veganska choklad endast i block och inte i chip-form. Originalförpackningen från Valrhona innehåller 3 x 1 kg block. 500 g förpackningen skärs av från dessa block.
Solroslecitin istället för soja
För Amatika används solroslecitin och Valrhona undviker helt lecitin från soja.
Vegansk chokladkuvertyr – alternativ till mjölkkuvertyr
Kakao: minst 46 %
Ingredienser: socker, kakaosmör, kakaobönor från Madagaskar, mandelpulver (16,1 %), emulgator: solroslecitin, naturligt vaniljextrakt.
Allergiinformation: Kan innehålla spår av soja och mjölk.
Förvaras svalt och torrt.