- Slut i Lager
Ground Chocolate från Valrhona är riven mörk choklad, perfekt för att tillreda varm choklad, men också utmärkt som dekor. Single Origine från Grenada. Kakaohalt 65 %.
67.20 kr frakt på alla beställningar upp till 1400kr, därefter fri frakt.
Utsökt smak med enkel användning
Serien Ground Chocolate med fint riven choklad har utvecklats av Valrhona i samarbete med proffs inom restaurangbranschen. Målet var att skapa exceptionell smak med enkel tillredning för varm choklad.
Projektet stöddes av Quentin Jacquemaire, utbildande barista vid det parisiska rosteriet Coutume, och Craig Alibone, chef‑pâtissier baserad i Bodø, Norge, där han driver ett tesalong‑koncept.
Resultatet blev två Single Origine‑choklader som inbjuder till kreativ varm choklad‑framställning. Rivna chokladen kan även användas i finare bakverk, glass, kakor och desserter.
Aromprofiler i varm choklad med komjölk
”Jag gillar att man kan erbjuda två varma choklader med olika aromatiska identiteter.”
— Quentin Jacquemaire, utbildande barista, Coutume, Paris
Grundrecept för varm choklad med Valrhona Ground Chocolate
Ground Chocolate kan tillredas klassiskt med komjölk, veganskt med växtbaserad dryck eller med bara vatten:
Med komjölk:
30 g Ground Chocolate
20 g vatten
100 g ultrahomogeniserad helmjölk
Med växtbaserat havredryck:
30 g Ground Chocolate
20 g vatten
120 g havredryck
Med vatten:
30 g Ground Chocolate
100 g vatten
Rivna mörka chokladflingor
Kakaohalt: minst 65 %
Ingredienser:
Kakaobönor från Grenada, socker, kakaosmör, emulgeringsmedel: solroslecitin, vanilj.
Kan innehålla spår av mjölk, nötter, gluten, ägg och soja.
Förvaring: Förvaras svalt och torrt.